Ve dnech 24. – 28.6. 2015 jsme se zúčastnili Národní výstavy hospodářských zvířat s celkem 6-ti krávami. Měli jsme 4 holštýnské dojnice a 2 zástupkyně plemene Jersey. A jak jsme vlastně dopadli?

Mezi holštýnkami jsme s krávou Chorusic Rakia (STRUIK x ROUMARE) vyhráli kategorii krav na druhé laktaci a těšili se s ní na absolutní finále.

Ani ostatní kravky neudělaly ostudu a obsazovaly vždy první polovinu svých kategorii. Prvotelka Chorusic Chichiba (GOLDSUN x PRINCE) dokonce postoupila ze skupin do finále prvotelek (viz. foto Chorusic Chichiba).

 A pak již přišlo velké finále, kde jsme poprvé v historii podniku vyhráli Národní holštýnský šampionát. Chorusic Rakia byla ten den nejhezčí a nejlépe se prezentovala. (viz foto) O jejích kvalitách svědčí i hodnocení exteriéru na první laktaci VG 88 (maximum je vzhledem k jejímu věku VG 89).

http://naschov.cz/holstynsky-skot-a-jeho-narodni-sampionat/

Druhý den byl první Národní šampionát jerseyského skotu. I zde jsme se velice pěkně umístili. První národní šampionkou se stala Chorusic Cana (DJ May). (foto Chorusic Cana).

http://naschov.cz/plemeno-jersey-si-vyzkouselo-narodni-sampionat/

Vědomi si velkého úspěchu a také velkého závazku vůči takto fantastickým zvířatům (která by snesla porovnání i s velkou evropskou konkurencí) jsme připraveni na přelomu roku 2015/2016 postavit moderní stáj pro dojnice.